01 januari 2023

Het Leisure Ontwikkel Fonds (LOF)

De provincie Noord-Brabant heeft samen met onder andere, Midpoint Brabant, Efteling en Libéma een uniek fonds opgezet: het Leisure Ontwikkelfonds Brabant of LOF Brabant. Vanuit RWB is een West-Brabantse bestuurder betrokken bij het LOF.

LOF Brabant helpt ondernemers innovatieve plannen voor de vrijetijdssector te realiseren. Met de samenwerkingspartners maakt LOF de provincie nog bruisender. Brabant geeft al licht. Maar we willen de bourgondische provincie laten schitteren. Daarom geeft LOF Brabant ondernemers met innovatieve en kwalitatief onderscheidende plannen een podium. Met een lening van LOF Brabant maken zij hun plannen in de vrijetijdssector waar.  

Voor wie is LOF Brabant?

LOF Brabant is er voor ondernemers met een onderscheidend en kwalitatief sterk plan voor de vrijetijdssector. Eindbestemming van hun project is een locatie in Noord-Brabant.

Wat heb je nodig om in aanmerking te komen?

Een businesscase van voldoende kwaliteit, dat past binnen de investeringsstrategie. Dus heeft een ondernemer al een glansrijk plan waarmee hij of zij de leisure in Noord-Brabant een impuls gaat geven? Dan kan er een aanvraag ingediend worden voor een lening.

Hoe het werkt

Alle ondernemers die de vrijetijdssector van Noord-Brabant een boost geven met een innovatief projectplan zijn welkom. Zorg dat een projectplan onderscheidend vermogen heeft en kwalitatief sterk is, want daarop wordt het beoordeeld:

  1. Indienen van een plan of idee

  2. De intake, inclusief kennismaking en eerste beoordeling

  3. Indienen upgrade plan

  4. Pitchen en presenteren aan de Investeringscommissie

  5. Beoordeling

Is een aanvraag goedgekeurd? Dan kijken we naar de verstrekkende middelen en naar wat we voor je kunnen betekenen. Ook wordt op dat moment de rente bepaald. Kijk op www.lofbrabant.nl en controleer of jouw plan aan de eisen voldoet, laat je inspireren door projecten die je voor zijn gegaan of neem direct contact op.

Partners LOF Brabant

Met een lening van LOF Brabant worden niet alleen de financiële middelen geleend voor een initiatief: vooraanstaande organisaties en bedrijven staan ook achter de lening en daarmee achter jouw project. LOF Brabant wordt mogelijk gemaakt door: Efteling, Libema, Midpoint Brabant, Provincie Noord-Brabant, Metropool Regio Eindhoven, Regio West-Brabant, Regio Noordoost-Brabant en House of Leisure.

Meer informatie

Heeft u een aantrekkelijk plan voor Noord-Brabant? Bekijk dan onderstaande website. Of bekijk deze animatie op Youtube.

Leisure Ontwikkel Fonds Brabant