18 november 2021

Coronafonds maakt stage en ontwikkeling studenten Curio mogelijk ondanks corona

Studenten Pedagogisch Medewerker niveau 3 en 4 aan Curio hebben, ondanks de beperkingen door corona, dankzij het project 'Invented by All', tóch stage kunnen lopen en zichzelf verder ontwikkeld. In totaal zijn er 26 vervangende stages gerealiseerd en zijn er negentig praktijkdagen voor studenten uitgevoerd. Het project is onderdeel van het Coronafonds van West-Brabant werkt met Talent.

In De Uitvindfabriek in Breda zijn er tussen november 2020 en juni 2021 vervangende stages en praktijkopdrachten uitgevoerd voor studenten pedagogisch medewerker niveau 3 en 4 van Curio.
 
Het ontwikkelen en uitvoeren van activiteiten verving daarmee de stage voor de opleiding Pedagogisch Medewerker (niveau 3) en Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker (niveau 4). Die stages konden niet doorgaan vanwege het coronavirus en de gevolgen daarvan.

Aan de slag met échte vraagstukken

'Invented by All' stelde jongeren uit West-Brabant in de gelegenheid om kennis te maken met échte, innovatieve (bedrijfs)vraagstukken en daarvoor creatieve oplossingen bedenken. Het project maakte daarnaast creatieve lesactiviteiten en praktijkopdrachten in groepsverband mogelijk, ter compensatie van de beperkingen die de online lessen met zich meebrengen.

Meer weten

Regio West-Brabant coördineert West-Brabant werkt met Talent. Wil je meer weten over West-Brabant werkt met Talent? Bekijk dan de website voor nieuws en meer informatie over allerlei projecten in de regio.