25 augustus 2021

Nieuw dashboard maakt verbinding tussen jeugd, arbeidsmarkt en onderwijs inzichtelijk

De Provincie Noord-Brabant en het dataplatform ArbeidsmarktInZicht.nl (AIZ) ontwikkelden een nieuw dashboard: www.brabantsejongeren.nl. Hier zijn verschillende data, gegevens en cijfers over werkende jongeren, jeugdwerkeloosheid, onderwijs en de rol van jongeren op de arbeidsmarkt te vinden. Het dashboard is gratis te gebruiken.

Foto: Andy van Tilborg

Het dashboard geeft op een gebruiksvriendelijke manier inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen en uitdagingen die jongeren te wachten staan. Daarmee is de site een belangrijke informatiebron voor beleidsmakers, onderzoekers en bestuurders die zich bezighouden met de thema’s jeugdwerkloosheid en onderwijs. Cijfers en andere data zijn afkomstig van Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB), CBS en het UWV.

Trends, ontwikkelingen en analyses

Naast harde data en cijfers, geeft het dashboard ook duiding bij deze gegevens. In één oogopslag is informatie te vinden. Bijvoorbeeld over de impact van corona op de arbeidsmarkt of studies naar jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt. Op dit moment is alleen het dashboard over jeugdwerkeloosheid online. De release van het Brabantse scholingsdashboard is, naar verwachting, eind 2021.

Benieuwd? Bezoek de website via:

www.brabantsejongeren.nl