10 oktober 2024

Regio Deal West-Brabant kan officieel van start: Ministerie stelt convenant vast

Acht convenanten, waaronder die van West-Brabant, uit de vijfde tranche van de Regio Deals zijn definitief vastgesteld door het ministerie van Binnenlandse Zaken. Dit laat minister Keijzer (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) per brief aan de regio's weten. Dat betekent dat er nu definitief groen licht is om aan de slag te gaan met de Regio Deal. Het convenant bevat de afspraken die Rijksoverheid met iedere regio maakt en hoe het geld van de Regio Deal wordt ingezet .

Regio West-Brabant (RWB) sluit namens de partners uit het onderwijs, bedrijfsleven en de lokale overheden en de provincie Noord-Brabant de Regio Deal 'West-Brabants Welvaren' voor West-Brabant. De samenwerkingspartners leggen gezamenlijk vijftien miljoen euro in, de Rijksoverheid draagt vijftien miljoen euro bij. De Regio Deal is dus een gezamenlijke investering van dertig miljoen euro.

"De Regiodeal heeft nu echt groen licht voor de start. Samen investeren we meer dan dertig miljoen euro in onze regio, dat is uniek en belangrijk voor de toekomst van West-Brabant als innovatieve, plantaardige regio", laat Jeroen Bruijns, bestuurlijk trekker en wethouder gemeente Breda, weten. "Tientallen projecten van West Brabantse denkers en doeners gaan met dit geld het verschil maken voor meer brede welvaart voor onze inwoners."

Startbijeenkomst

Vanaf dit jaar tot eind 2028 loopt de Regio Deal in West-Brabant. In die tijd werken en bouwen de partners samen aan verschillende projecten. Ook bouwen zij aan een regionaal netwerk, gebaseerd op de Regio Deal-aanvraag. Om stil te staan bij het vaststellen van het convenant als startsein, vindt op 28 november daarom een officiële startbijeenkomst plaats in de gemeente Bergen op Zoom.

West-Brabant We Become - Startschot voor vernieuwing

Op 30 mei organiseerde RWB West-Brabant We Become. Tijdens de startbijeenkomst op 28 november zoomen we dieper in op wat de Regio Deal West-Brabant gaat en kan brengen.

Samenwerken voor sterke regio’s

Minister Keijzer onderstreept het belang dat alle mensen in Nederland, ongeacht uit welk dorp, welke stad of welke regio ze afkomstig zijn, op een goede manier kunnen wonen, werken en leven. Met de Regio Deals werken het Rijk en West-Brabant samen aan een samenleving waar mensen graag wonen en blijven wonen. Dit gebeurt samen met andere partijen vanuit de regio, zoals kennis- of onderwijsinstellingen en ondernemers.

Meer informatie

Meer informatie over de Regio Deal van West-Brabant en de aanpak van de brede welvaart via de Regio Deal staat op onze website. Bekijk hier meer of abonneer je op onze nieuwsupdate #KrachtigeRegio. Houd RWB-kanalen en die van onze partners in de gaten voor meer informatie en nieuws rondom de toekenning en verdere uitwerking van projecten. Bekijk ook de website van Rijksoverheid over de Regio Deals of volg de hashtag #elkeregiotelt.

Betrokken bestuurder

Clèmens Piena

Commissie Mobiliteit | voorzitter bestuurscommissie KCV | stuurgroep Regio Deal West-Brabant
wethouder Oosterhout

Kees Gommeren

Algemeen bestuur | strategisch beraad | commissie Economie & Arbeidsmarkt | stuurgroep Regio Deal West-Brabant
wethouder Steenbergen

Jeroen Bruijns

Algemeen bestuur | stuurgroep Regio Deal West-Brabant
wethouder Breda