17 mei 2022

Terugkijken op een geslaagde raadsledenbijeenkomst

Vrijdag 13 mei organiseerden Regio West-Brabant (RWB) en REWIN de informatiebijeenkomst en kennismaking voor West-Brabantse raadsleden. Met ruim veertig raadsleden was het een goedbezochte bijeenkomst bij Breda Robotics. Zeker gezien de drukke periode met veel inwerkprogramma's. Aan diverse thematafels deelden adviseurs en programmamanagers hun onderwerpen en programma's en de kracht van regionale samenwerking met de aanwezigen.

Paul Depla, voorzitter RWB, trapte de middag af. Hij nam de raadsleden mee in het belang van regionale samenwerking. Waarbij hij een aantal goede voorbeelden uit de praktijk gaf waarin 'over gemeentegrenzen' wordt gewerkt. Zoals de vraag hoeveel aanwezigen er in de gemeente werkzaam zijn waarin ze ook wonen. Depla: "Anno 2022 is dat een vrij laag aantal. We werken steeds vaker niet in dezelfde gemeente waar we ook wonen. Dat toont aan dat we elkaar als gemeenten hard nodig hebben." Verder wees hij op de sterke sectoren van de regio, waaronder Logistiek, Hightech Maintenance en Agrofood/Biobased en hoe die elkaar onderling versterken maar ook nodig hebben.

"De ene gemeente kan niet zonder de ander", merkte Depla daarover op. "Wat goed is voor Woensdrecht heeft ook invloed voor de mensen die in Breda wonen of werken. En gaat het in Roosendaal goed, dan heeft dat ook effect op de rest van de regio." Tot slot stond hij stil bij de samenwerking tussen gemeenten, het regionale bedrijfsleven en onderwijsinstellingen zoals Avans en Curio.

Kracht van regionale samenwerking

Na Depla gaven Erik Kiers en Stephanie ter Borg, directeur van REWIN, een korte uitleg over wat RWB doet en wat REWIN doet. Kiers blikte daarbij ook al kort vooruit op het RWB actieprogramma, de P&C-stukken en de toekomst. Ter Borg legde op haar beurt uit hoe REWIN onder andere het mkb en grotere bedrijven in de regio laat landen en innovatie stimuleert.  

Raadsledenbijeenkomst bij Breda Robotics II


Een goede middag

RWB kijkt terug op een geslaagde dag. Als organisatie bedanken we alle raadsleden voor hun aanwezigheid en interesse. We hopen dan ook iedereen terug te zien bij een van onze evenementen of tijdens andere bijeenkomsten in de toekomst. Zoals onze Themacafés.

Meer weten

Heeft u als raadslid de bijeenkomst op vrijdag 13 mei gemist? Geen probleem u kunt altijd contact met een van onze adviseurs opnemen. Ook hebben we een speciale speciale infopagina voor raadsleden op onze website. Hier vindt u beknopt wat RWB doet en wat raadsleden over onze organisatie moeten weten.