30 mei 2024

West-Brabant: We Become

Net als andere regio’s en instanties bevindt West-Brabant zich op een kruispunt: de richting die we in deze regio kiezen, is bepalend voor onze toekomst. Hoe kunnen we in West-Brabant de krachten van onze innovatieve, plantaardige regio benutten om via de nieuwe economie de brede welvaart te versterken? Hoe komen we met zijn allen in beweging?

Op 30 mei 2024 organiseert Regio West-Brabant (RWB) het evenement 'West-Brabant: We Become' in de kapel van Breda University of Applied Sciences (BUas) in Breda. In het kader van de Regio Deal die de regio met Rijksoverheid sluit. Samen met jou verkennen en bespreken we wat er nodig is voor een innovatief weerbaar, wendbaar en welvarender West-Brabant. 

Werk je voor de overheid, onderwijsinstelling, onderneming of maatschappelijke organisatie en ben je actief op deze thema's? Dan ben je van harte uitgenodigd om je te laten inspireren door deskundige sprekers en mee te denken wat hun inzichten voor West-Brabant betekenen.  

Wat kun je verwachten? 

Professor Imagineering Diane Nijs van BUas introduceert de middag en zorgt voor inspirerende en uitdagende gesprekken tussen de sprekers en deelnemers. Eerst nemen Jos van den Broek van BrabantKennis en Britte van Dalen en Patrick Vermeulen van Het PON & Telos, ons mee in de opgaven en de kansen voor brede welvaart in West-Brabant. Daarin spelen het verleden, het heden en de blik op de toekomst een sleutelrol. Hierna gaan we in gesprek over verschillende perspectieven op die brede welvaart, groei en ontwikkeling.   

Sprekers en thema's 

  • Annick de Witt is directeur van stichting Worldview Journeys en verbonden aan Utrecht Universiteit. Zij studeerde af in de sociale milieuwetenschappen en deed voor haar proefschrift en postdoc uitgebreid onderzoek naar wereldbeelden en duurzame transformatie. Nu werkt zij met wereldbeelden in onderwijs en organisatie, op het snijvlak van wetenschap en samenleving. Annick verleidt ons om onszelf bewuster te worden van het eigen wereldbeeld. Door meer inzicht te krijgen op je eigen perspectief, kun je namelijk makkelijker tot creatieve samenwerkingen en innovatieve oplossingen komen.  

  • Paul Schenderling is econoom en schrijver en weet alles over 'groei' en hoe we die groei waarderen. Hij kijkt door een economische bril naar de brede welvaart van West-Brabant. Hij neemt ons mee in keuzen die we daarin als samenleving kunnen maken voor een economische, kwalitatieve groei. Zijn vertrekpunt is het organiseren op de meerwaarde van de nieuwe economie voor onze brede welvaart.  

  • Martin de Jong is professor aan de Erasmus University Rotterdam. Ook hij bekijkt de economie vanuit de meerwaarde voor de samenleving. Hij stelt dat dit niet vanzelf gaat maar dat we hierop in de regio met elkaar wel kunnen organiseren. Hij vertaalt de kwalitatieve groei naar handelingsperspectief, ofwel concrete suggesties om in de regio mee aan de slag te gaan. Daarbij nodigt hij ons uit om zo goed ieders rol, energie en verantwoordelijkheden te gebruiken. 

We nodigen je ter plekke uit om met de sprekers en met elkaar over je betrokkenheid en jouw aandeel daarin te spreken. Immers: Together We Become. We sluiten af met een gezellige, informele netwerkborrel. Zodat er ruimte is om elkaar te ontmoeten en verder met elkaar te spreken over de thema's van die middag.

Locatie

De kapel van Breda University of applied sciences aan de Monseigneur Hopmansstraat 2, 4817 JS Breda

Aanmelden

Aanmelden kan via deze link

Er is plek voor 200 personen. Als dit aantal behaald is, is het niet meer mogelijk om jezelf aan te melden.

Meer informatie of vragen

Voor meer informatie of vragen kun je mailen naar event@west-brabant.eu.

Datum

Donderdag, 30 mei, 2024
13:00 - 17:00.

Locatie

Kapel, Breda University of applied sciences

Ook interessant voor u

22
mei
MobiliteitRuimteArbeidsmarktEconomie

Regiodag

BekijkBekijk evenement
19
jun.
ArbeidsmarktEconomieMobiliteitRuimteUitvoeringsgerichte taken

Strategisch beraad

BekijkBekijk evenement
03
jul.
ArbeidsmarktEconomieMobiliteitRuimteUitvoeringsgerichte taken

Algemeen bestuur

BekijkBekijk evenement